"Kongen av Bastøy" - Serie
-
Kamera: FUJIFILM X-T10
Optikk: XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS
Brennvidde: 18.0mm
Lukker: 1/250s
© Pål M. Smørvik
Når en går gatelangs, treffer en på mange typer mennesker. Denne fascinerende karen traff jeg for en ukes tid siden.
Hadde mye på hjertet, inklusive noen skikkelige "røverhistorier" om seg selv og sitt liv. Hvor mye som er tilfelle, skal jeg la stå usagt, men moro og fascinerende å høre og treffe denne karen, som ikke var så nøye på det, og tar livet som det kommer.

Litt av det han fortalte:

«Som guttunge ble jeg plassert på Bastøy, av forskjellige årsaker. Ikke den plassen jeg ønsket og være. Vi ble ikke behandlet som mennesker.
Var forresten jeg som fikk Bastøy nedlagt som ungdomshjem. Jeg gikk inn til bestyreren og sa at jeg ikke ville være her, og at jeg kom til å tenne på hele greia om jeg ikke ble sendt hjem. Bestyreren skjøv da en eske fyrstikker over bordet mot meg. det var nok det dummeste han har gjort…»

«Har forresten akkurat sluppet ut fra soning av en dom på 3år og 3 mnd for bla.a kjøring uten lappen, i påvirket stand. Passet godt og komme ut nå på vårparten, og planene for sommeren er lagt. Skal kjøpe meg bil og campingvogn, for så å kjøre landet rundt…..»

"Apropos fengsel, har rømt 2 ganger fra toppen av tinghuset her i Kr. sand, der fengselet er…klatra ned 10 etasjer….på utsiden av bygget…»